Infra saune

Infracrvena sauna je ove godine postala hit. Namenjena je ljudima koji žele da pospeše imunološki sistem,za ljude koji imaju problema sa kičmom, kostima, bubrezima, mišićima.

 

Njeno primarno dejstvo je detoksikacija organizma.

 

infra-sauna-str

 

Razlikuje se od Finske saune po tome što se kod nje svega 20% toplote koristi za zagrevanje vazduha, dok se preostali procenat pretvara u neposrednu telesnu temperature. Infra-energija infra saune doprinosi izlučivanju najmanje dvostrukoj količini znoja u odnosu na Finsku saunu i to na znatno nižoj temperaturi – oko 50 stepeni Celzijusa, dok ovaj učinak u Finskoj sauni zahteva temperature od 80 do 100 stepeni Celzijusa.
 

 
Udisani vazduh je mnogo prijatniji, šta više, temperatura vazduha u kabini može da se reguliše ubacivanjem svežeg vazduha. Tako osobe, koje teško podnose termički pritisak mogu da koriste ovu saunu sa otvorenim vratima, opušteno, čitajući novine, slušajući muziku… Infra sauna ima još i značajniu ulogu u kontroli telesne težine i jačanju srčanih mišića.Ovo je naročito značajno za osobe koje se malo kreću, a žele da imaju dobru kondiciju.

 

Takođe, doprinosi očuvanju prirodne lepote, jer vodi računa o dobroj snabdevenosti kože krvlju, dobar je tretman protiv akni, ekcema, psorijaze, opekotina i drugih kožnih povreda. Leči i celulitis, budući da je on sačinjen od potkožno nagomilane vode i masti otrovnih materija. Putem znojenja, ove materije se izlučuju iz tela, pa koža postaje glatka i zategnuta.

 

  • Infra saune izrađujemo po narudžbi (imamo standardne dimenzije, ali pravimo i po želji kupaca)
  • sav repromaterijal uvozimo iz Finske

 

Infra saune izrađujemo od najkvalitetnijih vrsta drveta kao što su:

 

  • finska jelovina
  • beli bor
  • abachi
  • bela breza
  • kanadski crveni kedar